Sıdıka Gürkan, 1960 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını İstanbul’da geçirdi. 2003 yılında Kahramanmaraş’a dönüş yaptığında el nakışlarını ve işleme kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı amaçladı. 2004 yılında CNR Evlilik ve Çeyiz Hazırlıkları Fuarına katıldı. İstanbul’da İsmek, Ankara’da Belmek El Nakışları Öğretmenlerine seminerler verdi. İstanbul Beylerbeyi Sarayı’nda yedi kez büyük çapta sergiler düzenledi. Her sergisinde 200’e yakın nadide eserler tasarladı. Gaziantep Kent Müzesinde, Yunanistan Gümülcine’de, Suudi Arabistan Riyad’da, ayrıca Kültür Bakanlığı ile birlikte yurt dışında sergiler yaparak Kahramanmaraş işleme kültürünü tanıttı.
Birçok defa Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında, Kültür Merkezlerinde, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen Kahramanmaraş tanıtım günlerine özel sergiler yaparak kültürümüzü ve geleneklerimizi tanıttı.
Cumhurbaşkanlığına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Konutuna, Kültür Bakanlığı Dösim Mağazalarına, Büyükelçiliklere ve birçok özel mekâna yüzlerce nadide eser hazırladı.
El işi nakış kültürünü en doğru şekilde yaşatmak ve Kahramanmaraş’ı tanıtmak için büyük bir ekiple muhabbetle çalışıp üreterek, Türk Kadınının emeğini, sabrını, zarafetini, başarısını ipek kumaşlarda, Türk İşleme Kültüründe bulunan 21 çeşit el nakış tekniği ile nadide eserler hazırlayarak gelecek nesillere aktarmaktadır.
‘’Osmanlı’dan Günümüze Nakış 10’’ Sergisini İstanbul Sultanahmet’te bulunan Türk ve İslâm Eserleri Müzesi Sergi Salonunda; Kültür Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, TİEM, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Mado Sponsorluğunda 14-18 Ağustos 2018 tarihleri arasında görkemli bir açılışla gerçekleştirdi.
Yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirdiği büyük sergilerinin 11’ncisi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin önerisi üzerine, İstanbul Üsküdar Belediyesi ile Bağlarbaşı Kültür Kongre Merkezinde 6-16 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdi. “Gönül Dili” adı ile gerçekleştirilen 11’nci sergide; Kahramanmaraş geleneklerinde kız isteme, söz, nişan, kına, hamam, düğün, bebek karşılama ve sofra kültürünü nadide işlemelerle anlatarak şehrimizi tanıttı.